Προσεχώς, η Allianz Commercial ξεκινά να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα

Ο Όμιλος Allianz θα ακολουθήσει μια ενοποιημένη πολιτική για την εμπορική ασφάλιση στην Ελλάδα, με στόχο να απαντήσει, με μια ενιαία πρόταση, στις ανάγκες μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν εξειδικευμένους κινδύνους Ο κ. Marco Vincenzi αναλαμβάνει τον ρόλο του Commercial Managing Director Southern Europe στην Allianz Commercial και θα ηγείται του τομέα της εμπορικής ασφάλισης […]

Ο Όμιλος Allianz θα ακολουθήσει μια ενοποιημένη πολιτική για την εμπορική ασφάλιση στην Ελλάδα, με στόχο να απαντήσει, με μια ενιαία πρόταση, στις ανάγκες μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν εξειδικευμένους κινδύνους Ο κ. Marco Vincenzi αναλαμβάνει τον ρόλο του Commercial Managing Director Southern Europe στην Allianz Commercial και θα ηγείται του τομέα της εμπορικής ασφάλισης στις αγορές της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό Δ.Τ., ο Όμιλος Allianz παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την ενοποίηση της εμπορικής ασφάλισης που θα ξεδιπλωθεί τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα, με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του τομέα εμπορικής ασφάλισης από μία ενιαία οντότητα με την επωνυμία “Allianz Commercial”. Ο κ. Marco Vincenzi θα αναλάβει τον ρόλο του Commercial Managing Director Southern Europe στην Allianz Commercial και θα ηγηθεί στην περιοχή, εκπροσωπώντας το σύνολο των λύσεων που προσφέρει η Allianz σε μεσαίου και μεγάλου μεγέθους εταιρείες, αλλά και σε εξειδικευμένους πελάτες, απλοποιώντας και ενισχύοντας την εμπειρία των πελατών και των συνεργατών του δικτύου διανομής. Η περιοχή Νότιας Ευρώπης της Allianz Commercial αποτελείται από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο κ. Joachim Mueller, CEO της Allianz Commercial, δήλωσε: «Διαβλέπουμε σημαντικές προοπτικές για τις περιοχές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα δρομολογηθούν από τη νέα, ενοποιημένη προσέγγισή μας που αγκαλιάζει όλο το φάσμα των υπηρεσιών εμπορικής ασφάλισης, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις που ωφελούν συνεργάτες αλλά και πελάτες. Θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε ολοκληρωμένα, με μία, ενιαία και συνεπή προσέγγιση και με προηγμένα προϊόντα, που βασίζονται στην τεχνογνωσία μας από την παγκόσμια βιομηχανία underwriting, αλλά παρέχονται με απόλυτη γνώση της τοπικής αγοράς».

Ο Όμιλος Allianz ανακοίνωσε στις 10 Μαρτίου 2023 ότι θα δημιουργήσει μια ενιαία επιχειρηματική οντότητα για τις δραστηριότητές της στον τομέα της εμπορικής ασφάλισης διεθνώς, συνδυάζοντας την Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) που εξυπηρετεί μεγάλες εταιρείες και εξειδικευμένους πελάτες, με λειτουργικές οντότητες της Allianz που εξυπηρετούν επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους σε κάθε χώρα. Από τις 24 Ιουλίου 2023, η AGCS, μαζί τις επιχειρηματικές οντότητες της Allianz που εκπροσωπούν τον τομέα της εμπορικής ασφάλισης τοπικά, έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται υπό τη νέα επωνυμία “Allianz Commercial” σε 11 νέες περιοχές, που περιλαμβάνουν και την περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Allianz Commercial θα αξιοποιήσει μια σωστά συντονισμένη και συνεκτική στρατηγική underwriting που είναι ευθυγραμμισμένη με όσα ισχύουν παγκοσμίως αλλά παρέχεται τοπικά, ως απάντηση στην διεθνή διάσταση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις, όπου κι αν δραστηριοποιούνται. Με το ρόλο του εκπροσώπου συνολικά στον τομέα της εμπορικής ασφάλισης, η Allianz Commercial διευκολύνει τους πελάτες και τους μεσίτες να συναλλάσσονται με την Allianz, με αμοιβαία συνέπεια και διαφάνεια.

Από τον νέο του ρόλο ως Commercial Managing Director Southern Europe, ο κ. Vincenzi θα ηγηθεί της ανάπτυξης του επιχειρηματικού μοντέλου της Allianz Commercial στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία κατά τους επόμενους μήνες. Θα αναφέρεται συγχρόνως στους Henning Haagen, Board Member & Chief Regions and Markets Officer της Allianz Commercial και Simone Salerni, Head of P&C Products & Claims, Allianz S.p.A. (Allianz Italy).

Ο κ. Vincenzi είναι αυτή τη στιγμή ο νόμιμος εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της AGCS SE στην Ιταλία, ενώ έχει τον τίτλο του Regional Head of Financial Lines της AGCS για την περιοχή της Μεσογείου. Εντάχθηκε στην Ομάδα Ομίλου Allianz στην Ιταλία το 2005 ως D&O Underwriter και προήχθη σε Financial Lines Manager για την AGCS Italy το 2012.

Αναζήτηση Άρθρου